Om Babak

Alltid färskt. Alltid halal. – Babak Kött & Chark | Göteborg

Välkommen till Babak Kött & Chark – ett familjeföretag med passion för kött, kvalitet och kundservice. Vi är stolta över att erbjuda 100 % halal-certifierat kött till våra kunder i Gårdsten Centrum, där vi har varit en självklar del av området sedan 1994. Hos oss hittar du ett noga utvalt sortiment av nöt, kalv, lamm och färsk kyckling – styckat på plats med omsorg och yrkesstolthet. Vår butik drivs av tredje generationen i en familj med över 100 års erfarenhet inom branschen. Det är ett arv vi förvaltar med respekt, och som genomsyrar varje detalj från råvara till kundmöte. Vi tror på transparens, trygghet och personlig service. Därför är vi alltid öppna med vår halal-certifiering, våra leverantörer och vårt hantverk. Vårt mål är enkelt: att du som kund ska känna dig trygg, nöjd och välkommen – varje gång du handlar hos oss.

Vår historia

Historien om Babak Kött & Chark börjar långt innan vår butik öppnade i Göteborg. Redan i början av 1900-talet drev Babaks farfar ett slakteri i Iran, där han lade grunden för en familjetradition av köttförädling och respekt för råvaran. Kunskapen fördes vidare till Babaks far, som arbetade inom branschen i över fyra decennier – först i Iran, sedan i Sverige. När familjen kom till Göteborg på 1980-talet tog de med sig sin yrkesstolthet och sin passion för halal-kött. År 1994 öppnade Babak sin första butik i Gårdsten Centrum, med målet att erbjuda färskt, halal-certifierat kött av högsta kvalitet till det lokala samhället. Idag drivs Babak Kött & Chark vidare av tredje generationen, som kombinerar traditionellt hantverk med moderna metoder och ett starkt fokus på hållbarhet och kundnöjdhet. Vi är stolta över att vara en av få butiker i Sverige som styckar hela djur direkt i vår egen butik. Vår historia är inte bara vår – den är en del av våra kunders vardag, måltider och gemenskap. Vi har genom åren fått flera utmärkelser, bland annat Årets Företag i Angered och Utvecklingspriset för vårt engagemang i mångfald, sysselsättning och lokal utveckling. Vår butik är mer än bara en plats för inköp – den är en mötesplats där tradition möter framtid.




Dear visitor,

Babak Kött & Chark was founded in 1994; our goal has been to provide the best meat to the lowest price, hand in hand with exemplary service. What once started as a small shop has grown into a reputable company in western Sweden.

Today we deliver meat on a daily basis to our customers in Gothenburg. Our customers are well-known luxury restaurants, regular restaurants, wholesalers and retailers.

We work with the biggest and best suppliers in the world who are leaders in their fields. They follow the strict rules that are set in the industry to ensure the quality of the meat. With this type of regulation it is possible to trace the meat all the way back to the farmer who has bred the animal - in other words, full traceability throughout the chain.

We have fresh supplies of meat several days a week from suppliers like ICM (Europe's largest supplier of lamb) and the world's premier supplier of calf, Van Drie Group. In addition to these, we import meat from USA, Brazil, Uruguay, New Zealand, Australia, etc. We also get a weekly supply of meat from Dahlberg's Slaughterhouse.

Babak Kött & Chark works under the regulation 852/2004 on the hygiene of foodstuffs as well as 853/2004 on the hygiene of products of animal origin.

We also follow the salmonella guarantee for trade in animal products within the EU where the rules apply to the meat of cattle, pigs and poultry and minced meat. Moreover, we follow a HACCP plan with daily controls to ensure the quality of our products.

The last 3 years we have grown very rapidly and we have set a new standard in the Swedish meat supplier industry. We are very proud that our existing customers have introduced us to new collaborations, which also is the greatest evidence that we are following our goal to keep the best quality at the lowest price.

Regards,
Babak Seyed
CEO
Babak Meat & Meat