Lamm

Lammentrecôte

Ett mycket mört och smakrikt kött med en hög fetthalt, lammentrecoten är benfri och passar utmärkt till att grilla.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammstek

Ett mört och marmorerat kött som säljs både med och utan ben. Tillagas bäst i ugn men kan även skivas ner till små kotletter. Behåller man även benet vid tillagning får man en tydligare köttsmak.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammracks

En av de finaste syckningsdetaljerna från lammet, lammracks. Köttet har en mycket mör och kraftig smak. Racks lämpar sig utmärkt för grillen men kan självklart också tillagas i ugnen eller pannan.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammkotlett

Lammsadeln består av filé, ytterfilé och revben. Om man halverar den på längden blir det en kotlettrad. Ett mört och smakrikt kött som är en favorit hos många.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammytterfilé

Vid ryggraden på lammet sitter filén, köttet på ovansidan kallas vanligen ytterfilé och är ett bra val för den som vill ha ett magert kött.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammlägg

Den nedre delen av djurets fram- och bakben kallas för lägg. Köttet är relativt magert och är utmärkt för lång tillagningstid på låg temperatur för att få köttet så mört som möjligt. Helst vill man att köttet faller av benet i sig, då har man lyckats.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammrostbiff

På lammets bakdelsmuskel hittar man steken. Lammrostbiffen sitter överst på steken som man benat ur. Köttet i sig är mört och smakrikt. Passar utmärkt i både pannan eller grillen.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.

Lammgrytbitar

Färdigskurna grytbitar om ca 3-4 cm.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Irland och Nya Zeeland.