Fläsk

Fläskfilé

Då fläskfilén sitter inbäddad under kotlettraden gör det den till den möraste styckdetaljen på grisen. Köttet har en mild smak vilket gör den ideal för många olika typer av rätter, vad man dock bör tänka på är att inte översteka köttet för att undvika torrhet. För att få det så saftigt som möjligt bör man alltid låta köttet vila i drygt 10 min efter tillagning.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Fläskfilé utan huvud

Då fläskfilén sitter inbäddad under kotlettraden gör det den till den möraste styckdetaljen på grisen. Köttet har en mild smak vilket gör den ideal för många olika typer av rätter, vad man dock bör tänka på är att inte översteka köttet för att undvika torrhet. För att få det så saftigt som möjligt bör man alltid låta köttet vila i drygt 10 min efter tillagning.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Fläskkotletter

Fläskytterfilé

Ett mycket magert och mångsidigt kött. Styckas med eller utan ben, den renputsade och utskurna varianten är mer känt som ytterfilé.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Fläskkarré

Den främre delen av grisen kallas för Karré, köttet har en mör karaktär samtidigt som det är mycket saftigt och smakrikt – främst med tanke på dess fetthalt som bl.a. tillåter längre tillagning.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Revbensspjäll

De tunna goda revbensspjällen med hög fetthalt är benen från grisens bröstkorg. Säljs även under namnet spare ribs. Revben kan grillas i både ungen eller direkt på grillen, dessutom med kort tillagningstid.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Schnitzel

Fläskkött av skinkstek. Ett enkelt kött med mycket smak och saftighet., tillämpar sig för de stunder då man vill laga något gott och snabbt som exempel Wienerschnitzel.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Rimmad bog

En smakrik styckdetalj med ett brett användningsområde. Passar utmärkt vid tillagning av grytor eller varför inte en sylta.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Spare ribs

De tunna goda revbensspjällen med hög fetthalt är benen från grisens bröstkorg. Säljs även under namnet spare ribs. Revben kan grillas i både ungen eller direkt på grillen, dessutom med kort tillagningstid.

Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. Tyskland, Sverige, Polen etc.

Skinkstek

Sidfläsk

Fläskgrytbitar